Projecten van Peutz

Nederland
Utrecht
De nieuwe 'Style Room' die onderdeel uitmaakt van de realisatie van de eerste fase van de vernieuwing van winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht is onlangs opgeleverd. Samen met de 'Stadskamer' en de passage 'NorthMile' zorgt de 'Style Room' voor de verbinding tussen Utrecht CS en het centrum van Utrecht.
Nederland
Rotterdam
Het kantoorgebouw Hofplein 19 te Rotterdam dat in 1960 gebouwd is in opdracht van Shell en ontworpen door architect C.A. Abspoel, wordt momenteel getransformeerd naar een modern en efficiënt kantoorgebouw. Het nieuwe ontwerp van OZ-architecten in opdracht van PPF Real Estate, behoudt de karakteristieke eigenschappen van het originele ontwerp met een passage en tankstation onder het gebouw. Door op de begane grond gebruik te maken van volledig glazen gevels "zweven" de negen verdiepingen van het kantoorgebouw na de herontwikkeling als het ware boven de begane grond.
Nederland
Utrecht
Direct achter Station Utrecht Centraal wordt met 'het Voorzetgebouw' de nieuwe hoofdentree van het vernieuwde en uitgebreide winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht gerealiseerd. "Het Voorzetgebouw", met een esthetisch ontwerp van STIR Architecture, heeft een in het oog springend ontwerp in de vorm van een wimper. Deze ‘wimpergevel’ bestaat uit uniek gevormde aluminium panelen die het gebouw een karakteristieke uitstraling geven.
Nederland
Amsterdam
  Het ACTA gebouw gelegen aan de Zuidas in Amsterdam is de hoofdlocatie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Nederland
Leidschendam
In het kader van de BREEAM certificering van de renovatie van het stadskantoor aan de Koningin Wilhelminalaan (KW2) en de renovatie en uitbreiding van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein (RP1) in Leidschendam van de gemeente Leidschendam-Voorburg, heeft Peutz Geveltechniek onderzoek gedaan naar de bouwfysische eigenschappen van de gebouwschil.