Het Voorzetgebouw, winkelcentrum Hoog Catharijne

Direct achter Station Utrecht Centraal wordt met 'het Voorzetgebouw' de nieuwe hoofdentree van het vernieuwde en uitgebreide winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht gerealiseerd. "Het Voorzetgebouw", met een esthetisch ontwerp van STIR Architecture, heeft een in het oog springend ontwerp in de vorm van een wimper. Deze ‘wimpergevel’ bestaat uit uniek gevormde aluminium panelen die het gebouw een karakteristieke uitstraling geven.

Bij het vernieuwde en uitgebreide winkelcentrum Hoog Catharijne zal aan de achterzijde van het station een nieuw stationsplein worden gerealiseerd en krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne middels 'het Voorzetgebouw' een eigen entree. Achter de nieuwe entree verrijst een hoog atrium dat toegang biedt tot de te renoveren winkelpassages. Langs deze winkelpassages worden diverse te verbouwen commerciële units gerealiseerd met daar bovenop 3 bouwlagen kantoren. Boele & van Eesteren is in opdracht van Klépierre Vastgoed Ontwikkeling verantwoordelijk voor de uitvoering. Verwacht wordt dat de afronding van de eerste fase, waarbij 'het Voorzetgebouw' gerealiseerd wordt, najaar 2017 zal plaatsvinden.

Wat doen wij?
In opdracht van Klépierre Vastgoed Ontwikkeling is Peutz als adviesbureau bij dit project betrokken voor de advisering van 'het Voorzetgebouw' op diverse gebieden zoals brandveiligheid en bouwfysica en is Peutz nauw betrokken geweest bij het onderzoeken en beproeven van de bijzondere 'wimpergevel'.

Peutz Geveltechniek is verantwoordelijk voor de advisering en controle tijdens de bestekfase en uitvoeringsfase van de gevels, het atriumdak en de bijzondere glastoepassingen.

Opdrachtgever: 
Kléppierre Vastgoed Ontwikkeling
Stad: 
Utrecht
Land: 
Nederland