Renovatie hoofdgebouw TU/e

 

Het door architect S.J van Embden ontworpen hoofdgebouw van de Technische Universiteit te Eindhoven dateert uit de jaren zestig en zal getransformeerd worden tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw met behoud van de bestaande constructie.

Het gebouw, met zestien bouwlagen en een vloeroppervlak van ruim 44.000 vierkante meter, wordt gestript en voorzien van nieuwe energiezuinige installaties en een vliesgevel van drievoudig isolatieglas. Door optimaal hergebruik te combineren met state-of-the-art materialen wordt gestreefd om een BREAAM-NL Outstanding-certificaat te behalen.


Wat doen wij?
Het samenwerkingsverband “Team RSVP” waar Peutz onderdeel van uit maakt is verantwoordelijk voor de “total engineering” van de renovatie. Peutz Geveltechniek is betrokken bij de advisering en detaillering van de nieuwe vliesgevels en de bestaande stalen ramen.

Na de renovatie zal het gebouw onderdak bieden aan onder andere de faculteiten “Industrial Design” en “Industrial Engineering & Innovation Sciences”. Eind 2018 zal het gebouw in gebruik genomen worden.

Team RSVP - visualisatie: zwartlicht

Opdrachtgever: 
Team RSVP
Stad: 
Eindhoven
Land: 
Nederland