Nieuws

08-12-2017

Hoe luchtdichter de gebouwschil, hoe minder luchtuitwisseling met de buitenlucht plaatsvindt, hoe minder er gestookt hoeft te worden om de temperatuur binnen een gebouw op peil te houden. In het Bouwbesluit worden om het voornoemde beperkingen gesteld aan de luchtdoorlatendheid van de gebouwschil.

01-11-2017

Een glasbalustrade met een samenstelling van twee maal 15 millimeter thermisch gehard glas met een PVB tussenlaag ondergaat de glasparelzakslingerproef . De balustrade voldoet rekentechnisch aan alle eisen maar toch breken beide glasbladen en zakt het glas als een deken over de rand. Wat is er aan de hand? En die glasparelzakslingerproef, dient die nog steeds tw worden uitgevoerd?

24-10-2017

Recentelijk heeft de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Össur Europe aan De Schakel te Eindhoven het BREEAM-NL oplevercertificaat “EXCELLENT” (4 sterren) behaald. Het project dat in opdracht van Össur ontwikkeld is door GEVA Vastgoed wist een eindscore van 70,7% te behalen.

20-09-2017

In het voortraject van een transformatie of nieuwbouw wordt tussen opdrachtgever, aannemer en glasbedrijf onvoldoende of zelfs geheel niet gecommuniceerd over de voors en tegens van de toepassing van drievoudige beglazing. Voor het probleemloos toepassen van dit glas, ook bekend als triple glas, is kennisoverdracht echter cruciaal. Onderstaande links bevatten de voor- en nadelen van drievoudig glas in twee delen op een rij.

10-05-2017

Steeds vaker wordt glas toegepast zonder een zichtbare bevestigingsconstructie rondom het glas. Bij glazen balustrades is de trend dat het glas zonder tussenstijl of zichtbare profielen wordt toegepast. Dit is mogelijk door het glas aan de onderzijde volledig stijf in te klemmen. Het glas dient gelaagd gehard (thermisch versterkt of thermisch gehard) te zijn.

10-03-2017

Tijdens een gala-event in Londen zijn op 7 maart de International BREEAM Awards 2017 uitgereikt. In de categorie Education & Health won het Hoofdgebouw van de TU Eindhoven (Atlas). In de categorie Mixed Use & Other Buildings won Royal Agio Cigars in Duizel samen met de Energy Academy Europe in Groningen.

16-02-2017

De brandwerende prestatie van brandwerend glas wordt bepaald door de gehele constructie waarin het beglaasd is. Alle onderdelen, zoals het glas, het kozijn, de beglazingsmethode en beglazingsmaterialen, moeten op elkaar afgestemd zijn en uitgevoerd worden zoals de constructie getest is. Wordt dit niet goed uitgevoerd dan kan het kostbare brandwerende glas bij brand al na enkele minuten bezwijken.

20-12-2016

Het is winter en dat is het uitgelezen jaargetijde gebouwen aan infraroodinspecties te onderwerpen. Bij een infraroodinspectie (thermografisch onderzoek) wordt met behulp van een infraroodcamera gecontroleerd of in de gebouwschil geen thermische lekken, luchtlekken en excessieve koudebruggen aanwezig zijn.

20-12-2016

Per 1 januari blijft er geld beschikbaar voor de subsidie energiebesparing eigen huis. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft dit besloten vanwege het grote succes van de regeling. Het eerste deel van het beschikbare budget dreigde op te raken. Daarom is geld uit het tweede deel nu eerder beschikbaar gesteld.

12-12-2016

33 jaar oud brandwerend glas, geproduceerd in 1981 door Pilkington, is op eigen initiatief van Pilkington onderworpen aan de standaard brandwerende test bij een onafhankelijk testinstituut. De resultaten waren zoals verwacht opmerkelijk.