Peutz Geveltechniek

Peutz Geveltechniek is in 1967 door de heer J.W. Köhler opgezet als Glastechnisch Bureau Köhler en concentreerde zich aanvankelijk op de advisering van glastoepassingen.
 
In 1991 is de naam gewijzigd in Geveltechnisch Bureau Köhler, daar de werkzaamheden zich inmiddels uitstrekten over de volle breedte van de geveladvisering.
 
Sinds 1 januari 2001 maakte Köhler Peutz Geveltechniek deel uit van de Peutz Group. De hedendaagse advisering en beoordeling van gevels kon niet meer zonder gerichte afstemming van alle aspecten waaronder bouwfysica, geluidwering en brandtechnologie, de disciplines van Peutz.
 
Om de relatie met Bureau Peutz duidelijk zichtbaar te maken, werd de naam van Geveltechnisch Bureau Köhler gewijzigd in Köhler Peutz Geveltechniek. Het bureau bleef binnen de Peutz-groep actief als zelfstandige eenheid.
 
Vanaf 1 januari 2016 is Köhler Peutz Geveltechniek bv opgegaan in de Peutz b.v. met als handelsnaam Peutz Geveltechniek. De naamswijziging is een logische stap in de verdere integratie van het bureau binnen de Peutz Group. Met de verdere integratie binnen de Peutz Group beschikt Peutz Geveltechniek over alle expertises in eigen huis. Met de laboratoriumfaciliteiten in Mook, met gevelbeproevingskasten, windtunnel, klimaatkamers, akoestische laboratoria en een laboratorium voor brandveiligheid, biedt Peutz Geveltechniek een oplossing voor alle hedendaagse geveltechnische vraagstukken.