World Port Center

Een van de eerste en gelijk beeldbepalende gebouwen op de Kop van Zuid in Rotterdam is het World Port Center. Het 124 meter hoge kantoorgebouw is ontworpen door de bekende architect Sir Norman Foster, die internationale bekendheid verwierf met de Luchthaven London Stansted, de Hongkong & Shanghai Bank in Hong Kong, de uitbreiding van de Rijksdag in Berlijn en de 259 meter hoge Commerzbank in Frankfurt. Hij was in 1992 tevens de ontwerper van het masterplan voor de gehele Wilhelminapier.

Het World Port Center telt 34 verdiepingen en heeft in totaal ca. 40.000 m² kantoorruimte. Het gebouw is in 2001 opgeleverd en het 'Havenbedrijf Rotterdam N.V.', 'Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond', en de '112 meldkamer' zijn gevestigd in dit gebouw.


Wat doen wij?
Peutz Geveltechniek is afgelopen jaren diverse malen betrokken geweest voor de gevel van dit gebouw en heeft onder andere onderzoek verricht en advies uitgebracht voor de herstelwerkzaamheden van de geprofileerde aluminium gevelbeplating die als borstwering op elke verdieping is toegepast. Momenteel is Peutz Geveltechniek verantwoordelijk voor de jaarlijkse onderhoudsinspecties van de gevel.

Om de technische staat van de gevels te kwalificeren, wordt gebruik gemaakt van de norm NEN 2767-1:2011 “Conditiemeting – Deel 1: Methodiek”. Door de ernst, omvang en intensiteit van verouderingsverschijnselen te bepalen en vast te leggen, wordt de conditie van een gebouw(deel) of een onderdeel van een gebouwdeel omschreven en worden onderhouds- of herstelmaatregelen geadviseerd.

Opdrachtgever
MVGM
Stad
Rotterdam
Land
Nederland